Het rapporteren van een seksueel intimiderend

Indien een persoon een gebrek aan respect, bellen op de telefoon om de politie, of zoeken naar een ambtenaar die is dicht bij u. De Politie zullen moeten zijn om het onderwerp dat het begaan van de overtreding. In het geval dat de harasser niet dragen van een identiteitsbewijs, de officieren hem tot de delegatie om het te herkennen. Dan om u te verlaten in de vrijheid.

De klacht wordt doorgegeven aan het hof contravencional respectievelijke voor een rechter om de straf, die varieert tussen 5 en 30 dagen prima. In het geval dat u niet in staat geweest om een oproep van de politie, u kunt het verslag van de situatie tot een rechtbank, contravencional dr porno gratis español, maar om dit te doen, moet u de naam, het id-nummer en het fysieke adres van de harasser. Het is daarom aan te raden om te zoeken, op dat moment de hulp van een officier.

De bestrijding van geweld: een verplichting

Actie Respect is een collectief dat zich voordoet in de openbare ruimtes, workshops en campagnes op sociale netwerken, op intimidatie in de straat. Voor veel vrouwen, het verlaten van het huis gaat om te gaan met fluistert, schreeuwt, lijkt obsceen en zelfs betasten die nooit gevraagd. De seksuele intimidatie op straat genereert, jaarlijks ongeveer 7.000 klachten in de rechtbanken. In overeenstemming met de Tweede Staat van de Mensenrechten van Vrouwen , opgesteld door het Nationaal Instituut van de Vrouwen (Inamu) en heeft dit jaar acht van de 10 vrouwen hebben gehad om te luisteren naar “complimenten”. Bovendien zijn zes van elke 10 hebben geluisterd naar de opmerkingen over hun lichaam of de wijze van kleden.

Ondanks deze gegevens zijn er niet vele strafbare feiten die durven te melden. In 2011 waren er 2 miljoen vrouwen in het land, en in dat jaar waren er 7.321 beschuldigingen van intimidatie van de straat. De gegevens zijn verstrekt door de statistische Afdeling van de Rechterlijke macht. Volgens deze gegevens, in de twee daarop volgende jaren zijn gepresenteerd als het aantal klachten.

Het waardevolle werk van de Politie

De beschuldigingen zijn gebaseerd op artikel 385 van het Wetboek van Strafrecht, dat bepaalt fouten exhibitionisme, ontroerend, de woorden en obscene handelingen en de stellingen respectloos. Deze klachten worden behandeld door de overtredingen, rechtbanken. Degenen die zulke fouten, blootgesteld zijn aan de straffen van tussen de vijf en 30 dagen prima.

Het bedrag kan oplopen tot 50% van het dagloon van de dader. Bijvoorbeeld, als een persoon verdient ¢16.000 colones om dagelijks, je zou kunnen hebben om te betalen tot ¢8.000 en elke dag schone vastgesteld. Tussen de jaren 2011 en 2013, de scheldwoorden waren de overtreding meer geregistreerd, met 63% van de klachten. Wat de hele wereld duidelijk is, is dat als samenleving moeten we uitbannen van alle vormen van seksueel misbruik. Ongeacht wie het slachtoffer is, niemand verdient het om te gaan door bijvoorbeeld een slechte tijd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *