Hoe op te sporen intimidatie op de werkplek

Intimidatie op de werkplek is, zoals gedefinieerd door de zweedse psycholoog Heinz Leymann, “een situatie waarin een of meer personen uit te oefenen op een ander persoon een extreme vorm van geweld, op een systematische manier, en tijdens een langere periode van tijd, met het doel van het vernietigen van hun netwerken van communicatie, reputatie, te verstoren in de uitoefening van hun taken, en zorgt ervoor dat we eindelijk de plaats van het werk.”

Wanneer er sprake is van intimidatie op de werkplek slachtoffers zijn onterecht bekritiseerd en belachelijk gemaakt door hun omgeving en zien hun werk verheven. Wat wordt gevraagd is de destabilisatie psychologische hulp voor het slachtoffer. In veel gevallen, de gekwelde persoon is een persoon die helder, met talent en toewijding aan zijn taak. De harasser is vaak een werknemer middelmatig die zich bedreigd voelt of onzeker voelt en wat je betaalt intimiderend het slachtoffer. Het is ook vaak het geval dat de harasser is de lijnmanager.

Een wijdverbreid probleem

Het is moeilijk om een getal te geven van de prevalentie van dit probleem, hoewel geschat wordt dat tussen de 10% en 15% van de spaanse werknemers last van hebben. Het is te verwachten dat met de crisis verminderde het aantal klachten te wijten aan de angst van het verliezen van de baan. Houd in gedachten dat in de spaanse wetboek van strafrecht een strafbaar feit

Een van de belangrijkste problemen is dat het is zeer gebruikelijk dat het slachtoffer niet detecteren dat ze lijden intimidatie, tot deze is niet erg geavanceerd. Meestal Is een gedrag dat begint met één of twee gedragingen minder impact en verspreidt zich naar meer gedragingen en meer ernstig met de tijd. De geleidelijke stijging kan maken van het slachtoffer passeren hem onopgemerkt. Bovendien zijn ze meestal beginnen met de houding “verborgen” dat geleidelijk tast het gevoel van eigenwaarde van het slachtoffer, zodat ze bij hun aankomst in de gedragingen meer voor de hand dat de persoon al niet duidelijk is indien u last heeft van intimidatie of schuldig is aan wat er met hen gebeurt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *